August 15, 2017 - No Comments!

Vikariat Annonstraffic

Vi söker nu en motiverad och ambitiös medarbetare som kommer att arbeta med tidsbestämda projekt ute hos våra kunder. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med kunder värderar vi hög social kompetens och att du snabbt kan komma in och anpassa dig till nya grupper. Vi är ett team av traffic med olika kompetenser där vi alla samarbetar för att skapa nytta till kund.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten består i huvudsak av att jobba inom print för ett av Sveriges största tidskriftsförlag. Du kommer att ansvara för att projekten genomförs och faktureras. Operativt innebär det att se till att alla annonser som bokas; kommer in, kontrolleras att de är tryckmässigt korrekta, placeras på rätt plats i tidning och att godkänna sidorna innan tryckstart. Du kommer även att utbilda annonsörer hur man producerar annonser samt supporta sälj och redaktioner. Det ingår även ibland att producera annonser efter kunders önskemål.

Dina kvalifikationer

  • Erfarenhet av annonstraffic, prepress eller tryckeri.
  • Att du är väl bekant med Indesign & Photoshop.

Typ av anställning: Tjänsten är ett vikariat från 2017-10-02 tom 2018-01-22

Ort: Västerås eller Stockholm.

För mer information se www.picapoint.se eller kontakta Erik Gillström på tel 070-644 75 30, erik.gillstrom@picapoint.se

Sista ansökningsdag: Fredagen den 18 sep, men vänta inte med din ansökan för vi intervjuar löpande och vi kan tillsätta tjänsten före sista ansökningsdatum.

February 28, 2017 - No Comments!

Bonnier Tidskrifter till Picapoint. Hurra!

Picapoint och Bonnier Tidskrifter (BT) inleder nu ett samarbete avseende koordinering, annonstraffic och annonsproduktion för samtliga BT:s printtitlar. Ett otroligt spännande och stort uppdrag. Det ska bli så roligt att få jobba med BT. Fina varumärken och trevliga människor.

Picapoint växer och vi hälsar två nya konsulter välkomna.

Monica

Monica Hjelm kommer att sitta på vårt Västerås-kontor. Monica har lång erfarenhet såsom t.ex. annonsproduktion, koordination och avdelningsansvarig. Hon kommer senast från Sveagruppen.

 

 

Frida

Frida Jonasson kommer att sitta på vårt Stockholms-kontor. Frida har även hon lång och gedigen bakgrund såsom t.ex. teknisk redaktör, koordinator och annonstraffic. Hon kommer senast från Bonnier Tidskrifter.

February 14, 2017 - No Comments!

Nya spännande uppdrag för Picapoint.

BBM

alma

 

 

Vi arbetar sedan årsskiftet med Bonnier Business Media gällande koordinering och annonstraffic för deras printtitlar.

Vi har även fått förtroendet att hjälpa Alma Talent med deras digitala annonskoordinering och annonstraffic (AdOps). Sedan tidigare jobbar vi med deras printtitlar.

Det händer mycket på Picapoint nu. Så vi återkommer snart med flera glada nyheter.

Vi tackar ödmjukt alla våra kunder för att vi får jobba med er. Fina varumärken och trevliga människor.

December 14, 2016 - No Comments!

Nu söker vi en erfaren annonskoordinator/annonstraffic

Vi är ett ungt företag som befinner sig i en expansiv fas. Vi hjälper större mediehus med deras annonsmaterialflöden och idag samarbetar vi med starka varumärken inom månads- och veckotidningsutgivning. Vi erbjuder webtjänster och konsulttjänster. Genom vår specialkunskap och anpassade verktyg för print och web maximerar vi produktiviteten och minimerar utgifterna.

Vi söker nu en motiverad och ambitiös annonskoordinator som kommer att arbeta med tidsbestämda projekt inom print. Eftersom du ibland kommer att vara på plats hos våra kunder värderar vi hög social kompetens och att du snabbt kan komma in och anpassa dig till nya grupper. Vi är ett team av konsulter med olika kompetenser där vi alla samarbetar för att skapa nytta till kund.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten består i huvudsak av att säkerställa att allt inkommande annonsmaterial för tidskrifter är korrekt. Du kommer att ha mycket kontakt med tidskriftsförlagens säljare och deras kunder varav det är viktigt att du är duktig på att kommunicera. Du kommer även att ansvara för att projekten planeras, genomförs och faktureras vilket ställer krav på noggrannhet. Operativt innebär det att se till att allt annonsmaterial kommer in, kontrolleras att de är tryckmässigt korrekta, placeras på rätt plats i tidning, godkänns innan tryckstart samt utbilda annonsörerna hur man producerar annonsmaterial. Det ingår även ibland att producera annonser efter kunders önskemål.

Dina kvalifikationer

  • Minst 3 års erfarenhet av annonskoordinator
  • Att du är väl bekant med Pitstop, Indesign & Photoshop
  • Att du har haft kontakt med; säljavdelningar, redaktioner, annonsörer, reklambyråer och mediebyråer
  • Ett plus är om du även jobbat som AdOps

Typ av anställning: Tjänsten är på heltid från 2017-03-01

Ort: Västerås alternativ Stockholm.

För mer information se www.picapoint.se eller kontakta Patric Meyer på tel 070-644 77 60, patric[snabel-a]picapoint.se

July 4, 2016 - 1 comment.

Ny medietjänst från Picapoint gör print programmatiskt

Picapoint AB, som sedan 2012 arbetar med annonshantering, tar nu nästa steg för att underlätta för aktörerna i mediebranschen när portalen PicaAdPort.com lanseras. Portalen förenklar annonsflödet mellan köp och sälj och erbjuder i förlängningen möjlighet till programmatiska köp av print.

För att Patric Meyer_PicapointABboosta satsningen har ett nytt affärsområde skapats som leds av nyanställde Business Director Patric A Meyer. Patric kommer att vara kontaktytan mot såväl sälj-sidan (mediehusen) som mot köp-sidan (annonsörer, mediebyråer, reklambyråer, etc.).

PicaAdPort blir ett naturligt nätverk för mediebranschens aktörer. Webbportalen omfattar en rad tekniker som automatiserar köp av medieutrymme (programmatisk), mediedatabas, skicka och ta emot order, avtal, materialhantering, publicering av webbannonser, rapportering och fakturering. Tjänsterna/processerna kan ersätta manuella arbetsprocesser där portalen integreras mellan mediehusens och mediebyråernas boknings-, CRM-, redaktionella och adserver-system. Portalen är således till för aktörerna i hela kedjan; köpare (mediebyråer och annonsörer), reklambyråer (som producerar annonsmaterial) och säljare (mediehus) och underlättar hanteringen i hela processen, från beställning till fakturering.

Picapoint erbjuder webbtjänster och konsulttjänster. Genom vår specialkunskap och anpassade verktyg för print och webb maximerar vi produktiviteten och minimerar utgifterna. Visionen är att vi blir en självklar del i samspelet mellan människorna i de branscher där vi verkar. Vår mission är att skapa nya lösningar som underlättar vardagen för kreativa människor.

 

Kontakt:
Erik Gillström, VD
070 644 75 30,
erik@picapoint.se

Patric A Meyer, Business Director
070 644 77 60
patric@picapoint.se